Heti menü
Mire jó
Receptek (615)
Saját heti menü
Regisztráció
Bejelentkezés

Cseresznyés clafoutis (ejtsd: klafuti)

4 főre

Ismét egy klasszikus francia desszert. Magyarul cseresznyés tejespite. Pofonegyszerű elkészíteni, cseresznyeszezonon kívül használhatunk lecsepegtetett meggybefőttet is.

Cseresznyés

Hozzávalók

40 dkg cseresznye
8 dkg cukor
2 db tojás
9 dkg liszt
1.5 dl tej
3 dkg vaj + a forma kikenéséhez
1.
A cseresznyét magozzuk ki. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2.
Egy 20 cm átmérőjű sütőformát vajazzunk ki, és szórjuk meg 2 ek cukorral. Rázogassuk meg, hogy mindenhova jusson, majd szórjuk bele a cseresznyét.
3.
A cukrot habverővel keverjük össze a tojásokkal, az átszitált liszttel és a tejjel.
4.
A vajat olvasszuk meg és keverjük a tésztához.
5.
A tésztát öntsük a cseresznyére, és süssük 35 percig. Langyosan vagy hidegen tálaljuk, ízlés szerint porcukorral megszórva.
A recept nyomtatatásaA recept nyomtatatása
Hozzászólások
Hírlevél

Facebook
Rólunk | Kapcsolat | ÁSZF
Gourmet7 Kft. Minden jog fenntartva